Monday, August 9, 2010

Biskut Sarang Semut

50pcs - RM20 / 100pcs - RM36

Bahan-bahan ( 80 )

  • 250g butter
  • 100g gula halus
  • 350g tepung gandum (diayak)
  • 100g tepung jagung (diayak)
  • 1 biji kuning telur
  • 1 s/teh esen vanilla
  • Chocolate rice/manik untuk hiasan

Cara-cara

  1. Pukul kembang butter dan gula
  2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata
  3. Masukkan tepung dan gaul rata
  4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam paper-cup
  5. Taburkan coklat rice dan manik gula kecil. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit)
  6. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...